Писмо подршке (Препорука) Музеја града Београда пројекту ЦДС-а

Писмо подршке Музеја града Београда ЦДС-у

Са задовољством саопштавамо да је Музеј града Београда дао званичну писмену подршку пројекту ЦДС-а који се односи на снимање серијала документарних филмова о Винчанској култури неолита. Захваљујемо се Музеју града Београда и директорки Музеја Даници Јововић Продановић. Ова Препорука нам даје додатни подстрек и значајно доприноси реализацији серијала посебно у обезбеђивању материјалне подршке продукцији.

У Препоруци се, између осталог, каже: „…Испред Музеја града Београда…сматрам да би снимање оваквог информативног и на чињеницама утемељеног филма, посвећеног Винчи и Винчанској култури, било од изузетног значаја…изузетно вредан допринос ширењу сазнања и промоцији наше културне баштине и да би на сваки начин требало уложити напор да се он доврши и представи публици, те га зато најтоплије препоручујем за реализацију.“  Скенирано писмо можете видети на слици доле.

Музеј града Београда је институција културе највишег значаја и основан је 1903. године. У свом саставу има 6 музеја, 18 легата и три сталне поставке. Под његовим руководством се одвијају археолошка ископавања на локалитетима Винчанске културе Бело брдо у Винчи и Стублине код Обреновца. Више о Музеју града Београда можете сазнати на http://www.mgb.org.rs/ .

Кликните на слику да бисте је увећали.

Писмо подршке Музеја града Београда ЦДС-у

Писмо подршке Музеја града Београда ЦДС-у