Писмо подршке Археолошког института ЦДС-у

Писмо подршке Археолошког института ЦДС-у

Подршка пројекту ЦДС-а се наставља. Археолошки институт је подржао наш рад на серијалу документарних филмова о Винчанској култури неолита.  Као установа највишег научног значаја, Археолошки институт организује археолошку активност у Републици и бави се научноистраживачким радом. У писму се, између осталог, каже: „…појављивање једне организације, попут Центра за документаристику Србије, који је започео снимање серијала о винчанској култури и њеном епонимном налазишту, представља једну неминовност да би се шира јавност упознала са суштином једног од најблиставијих периода простора на коме ми данас живимо…Због свега тога дајемо свесрдну подршку идеји коју је осмислио Центар…“. Скенирано писмо можете видети на слици доле.

Захваљујемо се Археолошком институту као и директору института проф. др Славиши Перићу на указаној подршци. Напоменимо и то да смо још раније обавили снимање са једним од стручњака Археолошког института, др Драганом Антоновић.

Археолошки институт основан је одлуком Комитета за научне установе, Универзитета и Високе школе НР Србије 31. маја 1947. године у Београду. Циљ је био да се у једној научној институцији окупе све снаге са Универзитета, из различитих музеја и других научних и стручних установа које су се, у разним видовима, бавиле проучавањем археолошких проблема, те да се на тај начин рад археолога у Србији организује што је могуће боље и систематичније. Институт је деловао у оквиру Академије наука и на почетку је имао само спољне сараднике. Више о Археолошком институту можете сазнати на http://www.ai.ac.rs/institut .

Кликните на слику да бисте је увећали.

Писмо подршке Археолошког института ЦДС-у

Писмо подршке Археолошког института ЦДС-у