Препорука (писмо подршке) Народног музеја у Београду ЦДС-у

Препорука (писмо подршке) Народног музеја у Београду

Пројекат снимања серијала документарних филмова о Винчанској култури неолита у продукцији ЦДС-а добио је, за нас врло значајну, Препоруку Народног музеја у Београду. У писму подршке се, између осталог, каже: „Центар за документаристику Србије се реализујући серијал документарних филмова о винчанској култури прихватио племенитог и амбициозног задатка презентовања наше културне баштине. Иницијатива о креирању садржаја који за циљ има афирмацију културног наслеђа, институција заштите и професионалаца који се њоме баве веома је добродошла имајући у виду да је реч о медију који адекватно одговара захтевима времена…радује нас чињеница да поред стручњака запослених у институцијама заштите постоје организације и појединци који препознају значај интерпретације наслеђа и из тог разлога мишљења смо да је реализација овог пројекта веома значајна.“ Скенирано писмо можете видети на слици доле.

Захваљујемо се Народном музеју у Београду као и в.д. директора музеја мр Бојани Борић Брешковић, ПР музеја Гордани Грабеж и кустосу Ивани Вијатов.

Народни музеј основан је указом министра просвете Јована Стерије Поповића, 10. маја 1844. године, као Музеум сербски, који је на једном месту требало да сабере старине и да их за потомство сачува. Организован у првим деценијама свог рада и као установа заштите и као научна, истраживачка установа, која је конституисала национални идентитет и била пресудан актер у развоју заштите баштине, Народни музеј је убрзо прерастао у званичног репрезента државе и друштва, сведочећи и о могућој снази културе и музеја у Србији. Више о Народном музеју у Београду можете сазнати на http://www.narodnimuzej.rs .

Кликните на слику да бисте је увећали.

Препорука (писмо подршке) Народног музеја у Београду

Препорука (писмо подршке) Народног музеја у Београду